Friday, October 31, 2008

2 Events You Should Consider Go Tomorrow

If you happens to called yourself lucky to read this before next saturday tomorrow, i invite everyone to come down to this 2 events that will promised to make your weekend an extravaganza. Lucky for me, its an early month, when talked about early month it could mean one thing, the money in pocket are fully reloaded bebeh! LOL! So, this should be an interesting weekend for me of the month.

Let start out with Colourama, it will held at Galaxy Ampang, and if you don't know the place then you shouldn't be worried at all, cause they already put an extra special way to teach you how to get there. And that's the first time ever i saw someone give such detail explanation to the event. That means they really want you to come okay. LOL! Oh and the ticket will be only RM15. Very cheap.. But the main purpose i think i go was for the t-shirt! Haha.. very nicely done. I must get one meh!

So that's for the Colourama, and below is the flyer for the event. Care to put on your blogs eh..

Okay we done with Colourama, lets head down to the next event, Eco Film Fest. The 2 days event, happens at Natural Arts Academy, KL. Yes u can guess it, its an environmental program to give awareness to the people through music event. Its a very good concept they did, and should you come to the place. They got some great bands to play and some sell-n-buy things going on. Maybe i can buy some organics stuffs on it. So, what the heck, let's go and learn how to help earth before they killed us all by crushing us with rocks and sands. Scary but true.. :(

They don't have any full explanatory flyers for it, only banner (That can do..) so.. Please read full detail of the event here:

Performances at Eco Film Fest 2008


DMCA Is Killing Musician Blogger?

One of our friend from Unpopular Radio had been received message from Google regarding that his blog may have been suspected to violate the DMCA policy, which is from my point of view, only affect on U.S artist right? But the blog just giving the playlist of local artist here in Malaysia, and some from Singapore and Indonesia. Or let just say they only play indie bands from around the region. What could possibly go wrong?

This is what they sent to them:

Blogger has been notified, according to the terms of the Digital Millennium Copyright Act (DMCA), that certain content in your blog infringes upon the copyrights of others. The URL(s) of the allegedly infringing post(s) may be found at the end of this message.

The notice that we received, with any personally identifying information removed, will be posted online by a service called Chilling Effects at We do this in accordance with the Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Please note that it may take Chilling Effects up to several weeks to post the notice online at the link provided.

The DMCA is a United States copyright law that provides guidelines for online service provider liability in case of copyright infringement. We are in the process of removing from our servers the links that allegedly infringe upon the copyrights of others. If we did not do so, we would be subject to a claim of copyright infringement, regardless of its merits. See for more information about the DMCA, and see for the process that Blogger requires in order to make a DMCA complaint.

Blogger can reinstate these posts upon receipt of a counter notification pursuant to sections 512(g)(2) and 3) of the DMCA. For more information about the requirements of a counter notification and a link to a sample counter notification, see

Please note that repeated violations to our Terms of Service may result in further remedial action taken against your Blogger account. If you have legal questions about this notification, you should retain your own legal counsel. If you have any other questions about this notification, please let us know.


The Blogger Team

Yet another dirty move by DMCA, what say you guys? Is it time for us all to moving from blogger? I'm just new here, but when i read this blogpost i couldn't imagine what could happen to all indie musician bloggers that DMCA themselves didn't know about them? I think this is not fair at all damnit!


Sponsorship Event: Startup Camp KL 2008

Startup Camp KL 08 is going to be the largest unconference for entrepreneurs and startups in Malaysia. Over 300 entrepreneurs from all walks of life and sectors are expected to congregate in two full days of ideas exchange and making connections. Startup Camp is held in conjunction with the Global Entrepreneurship Week and it will be on the only National Level GEW event. It will be on 22nd and 23rd November.

Being an unconference, this event is organized by participants for participants. There will be no keynotes address, no special guest and no long boring lectures. It will be jam packed with new ideas and opportunities. If this is your first time attending an unconference, be prepared, for this is an ultra casual event.

For Malaysia's very first Startup Camp. We have divided it into 3 tracks. These tracks comprises of the General Entrepreneurship, Social Entrepreneurs and Technopreneurship. We have allocated slots of 45 minutes for the participants to conduct their sessions.

The session type range from discussion to presentation to round tables to games to anything you can think of. For those participants who wish to contribute a session can book their session at our Wiki,

As for the rest of the participant, we all have two crucial task.

Number 1. Participants should be actively participating in the sessions and share with others. You can share with your friends details about startup camp before the event or you can share what you learn from startup camp after attending it.

Number 2. Vote with your feet. Do remember you can vote for each sessions with your feet. If you find you cannot contribute to the sessions or you cannot add value to yourself or the rest in the session, it is polite to walk out and drop in to another session. If you do not find session that you are interested, you can always add on the board to start and impromptu session.

Details of Startup Camp KL 08
Date: 22nd and 23rd November 2008
Time: 9 am to 8pm on Saturday and Sunday.
Venue: Plug and Play Center @Level 7, The Garden, South Tower.

Register for Startup Camp


Thursday, October 30, 2008

Crazee Lizt: 5 Gadgets Yang Aku Nak Dalam Backpack Everyday

As an IT person, aku memang sukakan gadget. As in matter fact, aku memang minat dengan all new technology comes up, because to me.. If the person was so lazy reading tech news or even care about what happens around them, then the person would be the last one to know or kata lainnya, OUTDATED! Tapi even sekarang di zaman millenium kini pun bukan sahaja IT person yang minat, tapi orang biasa pun minat playing with new toys, pasal instinct manusia yang sukakan something yang baru memang suatu yang nature always happen.

So disini, untuk blog post kali ni, aku dah buat satu kategori khas yang aku letakkan sebagai crazee list aku terhadap something or anything. Tapi bagi Crazee list pertama, aku choose gadget topics pasal always aku imagine if only i got all these thing on my backpack everyday. Bukan nak show off, tapi just some message to the people out there yang aku seorang gadget junkie sahaja. LOL! So here it is, my list for you:

Sony PSP
I'm a gamer, aku pernah dilaporkan menghabiskan sisa hidup aku dalam 24 jam dengan menghabiskan 60% daripadanya menghadap PS2 aku kini, namun Sony telah menghasilkan dalam bentuk portable, suatu berita yang menarik, kerana aku boleh extend masa aku sebelum nih dengan penambahan 10%. Dan for sure, aku akan gone white after that. LOL!

PSP bukan sahaja portable gear untuk play games, even watching movies, listen to songs (ermmmm.. that's it i think?) yang boleh anda dapat dalam cute compact size. Graphics pun tak mengecewakan, almost 95% like PS2 & 5% PS3. Tapi.. yela, kalau follow news on internet that can be rely. PSP ada banyak kekurangan.. Tapi tuh sumer tak kisah, yang pentingnya kan bagus kalau ader.

Apple iPod
Even though PSP bole takeover dari segi songs playlist, tapi iPod still is the bomb! You know la kan.. iPod is the greatest gadget ever exist after Mona Lisa painting. Huisyoo.. Lagipun the new iPod storage capacity is up to 120GB (WOW!), dan boleh masukkan 12,000 Mp3 dan the rest boleh dimuatkan filem favorite korang (Yippie!). How cool is that?! Haha.. Must get one if i was so lucky in the future.

Camera DSLR
Taking photographs was some cool thing to-do. If you like art photography that is.. I'm a bit photogenic, i like to capture every detail life moment in pictures. Because one single photo can tell you 1000 stories. That's the power of photos you should not mess up with. So choosing DSLR was a right thing to make, cause the quality of the pictures (Ni belum masuk bab technical) can be so astounding, u see the photos more clearer and more colourful (or should i say super?), and if you know how to play with graphics editor like Photoshop, that will be some bonus point to you.

But i get a bit dificulty to make choice, is it the new Nikon should i choose? or Canon? (Nikon also can but i choose the top notch manufacturer) But based to readings i make on internet, it doesn't matter actually. Cause both thing can make good quality pictures, it depends to your money wallet in the end. Oh and the lens, the most important part of DSLR, the one that can cost you more than the body itself. Also must ask first with professionals or do some research to get the one result you want. But still.. as i said before, its all about money bebeh, its all about money..

Canon HF10
Thanks to my friend Isazaly on Facebook, he recommend me to pick this model for the purpose of video recording. The output can be max to High Definition quality, that is 1800 dpi video format we talking. I'm not sure about the voice recording, but i think if you want to get more clearer sound you should buy some mic add-on to it. Some more, it has many settings you can choose from, and Isazaly also says that Canon HF10 was the best camcorder he ever got. Some advice from a professional if you ask me.

But sadly, the one that i cry when think of it too much, was the price. It cost can cekik you till RM5000++ to get your hands on the camcorder. Talk about quality and the price, must be a drunken guy that's put the price on first place. But as a wise man says, good things always come with good price.. You know what i mean.

But if someday i could grab one of this baby, i can be a YouTube star. Doing crazy and funny thing on video to be seen on the whole wide world. You never know what you could do if you are a soo.. bored with life person. LOL!

Test Canon HF10 from Ricardo Nakamura on Vimeo.

Macbook Pro
Lastly, the one thing that you must have if you have all 3 gadget above (exclude PSP). The one that can done everything from graphics to video editor (exclude gaming). Its Macbook Pro ladies and gentleman, the one that make me biting my finger if i see one in action, the completion of everything. It was magnificent! It was super! It was... Okay i'm sorry for being too fanboy for this baby. But this is the one i must have and looking for, the one that should i play with everyday. But.. like i said before before this.. The price was good.... to Steve Jobs. But you know la kan, once you buy Apple products.. everything can be hard to get free, not many developers willing to make free open source for mac applications. Why developers? WHY?? But that's not meant that it doesn't have free things at all, no.. it had. But.. its hard to explain actually. You just have to look further on that.

But the great news is the new Macbook Pro that's coming have 2 graphics card to accelerate your jobs and the cons to me was, its only offer to 15" inch monitor. No 17" inch monitor, what a sad.. I like seeing big things (That can sounds dirty if you are a pervert!).

That's all folks for my crazee list this week, be sure to catch on my Crazee List next week. And before i finish writing this blogpost, i wasn't aware that i have been writing in english back! LOL! All the sudden, the thoughts just pouring in and it seems i've become genius! LMAO! Ya lorr, who else will praise us if not us ourselves right? Clap clap your hands everyone. Big hug! Big hug!


Album Baru Free Love Kini Boleh Dibeli Pada November 2008

Berita terbaru dari blog Mohd Jayzuan kita bahawa album Free Love kini boleh didapati di selected music store nationwide. Mengandungi 12 buah lagu baru, dan diberitahu bahawa harga yang boleh dibeli bagi CD adalah RM24.90 berbanding dengan harga yang dibeli terus dari mereka iaitu Free Love atau Bodysurf Music dengan harga RM20. Oleh itu, ini merupakan satu berita yang baik bagi chicks semalaya.

Album ini akan mula dijual pada bulan November 2008 nanti. Maka sebarang pertanyaan boleh e-mail terus ke atau


Los & Faun: Trailer Terbaru

Nampaknya saudara pengarah hebat kita Afdlin Shauki akan meriliskan sebuah filem terbaru miliknya yang bertajuk: Los & Faun (Sila sebut dengan suara orchestra), yang menceritakan tentang sekumpulan detektif atau a'la Sherlock Holmes gang yang mencari misteri sesuatu benda yang hilang. Something like that laa.. Tapi yang pentingnya, trailernya sungguh kelakar dan mencuit hati (Sejak bila aku pandai pakai ayat mencuit hati nih??). Yang konpemnya korang mesti tengok dan aku... (sambil membelek dompetnya) pun akan tengok jugak. Ala support la this guy people, he did many great films than other producer what.. Come on! ;-p

Related links berkaitan Los & Faun:
Los & Faun Blogspot
Afdlin Shauki Blog (The Producer Himself)
Los & Faun Facebook


Wednesday, October 29, 2008

Perkhabaran Boleh Dikatakan Baik Daripada TM

Someone from TM Streamyx telah menghubungi aku bertanyakan tentang bil tertunggak, hehe.. Aku akui memang ada namun, yang menjadi pelik persoalannya adalah.. Pihak operator tersebut memberitahu bahawa selama aku subscribe kepada Streamyx iaitu kira-kira awal tahun dahulu, aku masih belum membuat sebarang connection melalui line tersebut. Tu jadi masalahnya, rasanya banyak kali aku online tapi tak lama pasal masalah connection sering terputus, dan disyaki ada kena mengena dengan line telephone rumah yang sudah pastinya bukan milikku. Aku memang dah jarang online kat rumah, kalau yer pun online aku through other connection membe aku punya. Dan keputusan aku untuk tak bayar sebernanya ada sangkut paut dengan problem aku hadapi, bukan aku tak laporkan.. Namun, problem mereka keep coming dan no one else from TM agent nak datang betulkan. Kecewa..

Dan setelah puas berbicara dengan operator tersebut maka si dia membenarkan aku untuk membuat pelarasan pembayaran melalui mana-mana TM Point yang berdekatan, dan kepada mereka yang tak mengetahui, pelarasan bayaran bermaksud yang seseorang itu boleh mendapat diskaun atau pemotongan terhadap bil mereka atas occasion tertentu dan bukan main ikut suka hati sahaja. LOL!

Masalah ni bukan sahaja aku pernah merasa, malahan blogger seperti Liew CF sendiri pernah mengalaminya, dan beliau mencadangkan untuk kontraktor sendiri hadir ke rumah mereka untuk membuat penyambungan line telephone baru dirumah, lucky him! I wasn't fortunate enough la to have like that pasal takda respon aku dapat lepas laporan kerosakan. Siot! Dan bagi permasalahan bil tertunggak ni pula, aku nak taknak kena selesaikan juga one day, but not in near time nih.. Got other else to settle first la TM. Sorry! :-p

Anyone? Penah having same trouble like i did? Tell me, share with me how did you settle the lucky problem. LMAO!


Melihat Sebentar Permasalahan Dunia

Don't lie! I know you admit about this thing too.. Spit it out! LOL!


Although My Life Is Miserable, But i Got 3 PS3!

Bayangkan korang dh pun beli PS3, confirm anything happen around the world pun you don't know nothing, inikan pulak 3 PS3! Pengakuan dari super-nerd, warning! This video need permission from your parents to watch if you are a kid, if not then your life will absolutely miserable! But.. its okay with me, cause i'm the kid whose already break the warning in the first place. LOL!


Pseudonym atau a.k.a.

Dalam dunia modenisasi IT sekarang, ramai internet user (secara tidak perasan) telah mewujudkan satu nama baru bagi mereka untuk menandakan one special mark untuk orang mengenali mereka di internet.

Kadangkala nama tersebut datangnya daripada username email korang, adakalanya datang dari watak character game yang korang minat, dan mungkin telah bereksperimentasi sendiri dengan nama untuk cipta satu nama baru khas tersendiri. Bagi kebanyakannya, lebih selesa menggunakan nama sendiri yang telah dipendekkan dan diubah sedikit sahaja seperti nama aku sendiri Mohd Hisham Mohd Hardi, dan dipendekkan kepada Sham Hardy. Pendek dan mudah untuk diingat oleh semua orang, namun tak juga ramai orang ketahui bahawa aku ada satu nama nick online aku iaitu MusHi, haha.. kombinasi dari nama aku yang diterbalikkan dan dijepunkan. Terpulang pada korang sebernanya dan kreativiti masing-masing samada anda ingin membuat atau tak, takder siapa nak paksa pun..

Sebernanya fenomena ini dinamakan Pseudonym, dan ianya bukan sesuatu yang baru, dan jika dilihat takrif maksudnya dalam wikipedia:
A pseudonym is a fictitious alternative to a person's legal name (see alias). In some cases, pseudonyms are adopted because it is part of a cultural or organizational tradition, its also used to hide an individual's identity, as with writers' pen names, graffiti artists, resistance fighters or terrorists' noms de guerre and computer hackers' handles.
Idea aku nak menulis tentang tajuk ni pun datang pasal aku teringat sorang nama champion gamer sekarang iaitu, fatal1ty atau nama sebenarnya Johnathan Wendel, yang telah banyak memenangi eletronic game competition, dan beliau sendiri telah pilih nama dari ayat fatality, bermaksud a brutal death killing method to your opponent. Cool..........>:)

List nama mereka yang famous dengan panggilan a.k.a. mereka:

Richard Bachman (Stephen King)
Che Guevara (Ernesto Rafael Guevara de la Serna)
Pol Pot (Saloth Sar)
Bill Gates (William Henry Gates III)
Buddha (Siddhartha Gautama)
Rivaldo (Vitor Borba Ferreira)
Ronaldinho (Ronaldo de Assis Moreira)
Stan Lee (Stanley Martin Lieber)
Joseph Stalin (Iosif Vissarionovich Djugashvili)
Pelé (Edson Arantes do Nascimento)
M.C. Hammer (Stanley Kirk Burrell)
Sid Vicious (John Simon Ritchie)
Paklah (Abdullah bin Haji Ahmad Badawi)
Snoop Dogg (Cordozar Calvin Broadus, Jr.)
Malcolm X (El-Hajj Malik El-Shabazz)
2Pac (Tupac Amaru Shakur)
M. Night Shyamalan (Manoj Nelliyattu Shyamalan)
Slash (Saul Hudson)
J.R.R.Tolkein (John Ronald Reuel Tolkein)
The Stig (Unknown)

Well.. forget them for while, sekarang ni dah korang decide nak letak nama apa? ataupun mungkin korang dah pun ada satu nama kat korang? Let share it here, dan beritahu pada semua orang who you are. Hehe..

Incase kalau korang berminat untuk tengok nama-nama personaliti lain macam celebrity or anyone, just go to these link websites to look out:


Monday, October 27, 2008

Saksikan Trailer Terbaru Filem Harry Potter and The Half-Blood Prince

Berikut adalah sedikit kenyataan dari

International teaser trailer for Harry Potter and the Half-Blood Prince shows all new footage. As Harry begins his sixth year at Hogwarts, Lord Voldemort wreaks havoc throughout Britain, and the pressure to defeat him grows stronger. Using an old Potions book which previously belonged to the "Half-Blood Prince," Harry is able to increase his magical knowledge and prepare for battle. First, however, he must help Dumbledore discover the secret to Voldemort's quest for immortality -- the location of his Horcruxes. But the quest for the Horcruxes and the resulting battle at Hogwarts produce a tragic outcome -- leading Harry to believe he must head out on his own to conquer the Dark Lord.


Sunday, October 26, 2008

10 Musician Yang perlu Anda Kenal

Munculnya mood "indie" music yang menjadi trend pasaran muzik semasa, telah menampakkan banyak musician yang muncul dari pelbagai genre, lineup dan gear terbaik mereka yang couldn't ever imagine sometime. Sudah pastinya, internet telah menjadi satu penghubung kebangsaan bagi musician baru untuk mempromosikan karya mereka. Namun begitu, kemunculannya yang bagaikan bah melanda Malaysia, kita adakalanya tercari manakah band yang sesuai dengan halwa telinga kita masing-masing.

Oleh itu aku ingin senaraikan 10 band yang aku rasa adalah seperti suatu bomb explosive tersimpan didalam big highway internet, dan patut diberi perhatian kepada mereka ini kerana adanya mutu kualiti dalam karya mereka. Tidak ada metal band dalam list ini kerana awal-awal dah aku letakkan ayat "indie" di permulaan blog post ini yaaa. :D


Ada personal story sebernanya dengan band ni, time tuh aku turun gig kat MCPA, then on the way aku kesana aku tanya ngan sorang dude nih mana letaknya MCPA, and then after ditunjukkan jalan this dude dalam masa yang sama promotekan band member dia yang bernama band SevenMiles nih, at that time dia just sold RM5 je CD demo kat aku.

Then after finish all the gig event aku pon pulang home n listen to the CD, ternyata sekali aku tak kecewa dengan muzik dorang. Sekali dengar bunyi macam band ala Flop Poppy, 3-4 kali dengar memang band Seven Miles ada bakat besar mereka yang tertanam sendiri. Dan aku pun berpuas hati dengan muzik dorang, dan deserve dimasukkan dalam top 10 bands yang aku rasakan semua orang patut kenal. ;-)

Dan kepada dude tersebut, walaupun aku lupa dengan nama kau, namun aku berterima kasih banyak kerana bagi aku CD kau tuh. Kini aku matang. LOL!

Decma and the CouldHaveBeen

Sebuah band yang berasal dari selatan iaitu Johor (Negeri kesayanganku) mempamerkan muzik yang sungguh melankolik dan mellow, tapi itu bukan alasan utama aku layan dengan band ini, aku kagum sebernanya kerana seorang lineup mereka menggunakan Gambus dan pelbagai lagi Xylophone instrument tradiosional they could ever get. Suatu pembawakan muzik yang baru bagi pendapat aku, dan patut dipuji kerana bangga membawa kombinasi tersebut.

Lagipun suara merdu Decma yang berjaya membawa dengan baik kesemua lagu recording mereka, aku rasakan band ini juga patut diberi perhatian dan tahu mengenai mereka ini.


First impression aku masa aku tengok Yuna adalah, wow.. a girl bertudung can play good show music? Never think of it before, even lagu yang dipetik jari jemari lagunya dengan gitar pun sedap, apatah lagu setiap butir-butir ayat dimerdukannya pun sedap. Overall this girl should be get like every bands got, some respect and some support to the scene.

Baru baru ini juga Yuna telah pun melancarkan EP baru mereka di KLPAC, did anyone go? how was it? best? nahh... aku tak dapat pergi atas sebab hal agak mustahak sebernanya. ;-p


Bagi mereka yang sentiasa listening to dan Xfresh mungkin akan biasa mendengar lagu Stay dari Estrella yang kerap kali berkumandang kebelakangan ini. Ditubuhkan pada tahun 2006, Banyak juga show yang Estrella telah dijemput bermain dan salah satunya adalah pada show ketika Mocca datang ke Malaysia baru-baru ini.

Dan bagi mereka yang suka dengan Estrella, nantikan 2 videoklip mereka iaitu Stay dengan berlatarbelakangkan Putrajaya kita. Lagipun suara merdu Liyana dan semua lagu mereka memang mudah untuk diterima kepada semua orang especially mereka yang fall in love semua.. how sweet....


Lagu pertama mereka yang membuatkan aku fall in love dengan Radiostar adalah Pada Senyummu, memang pure Jazz dan betul-betul berjaya menenangkan jiwa kacau aku tatkala masa itu dan satu lagu aku tujukan kepada someone yang special, "you know who you are" ;-)

Tapi sebernanya aku memang sukakan Jazz dari dulu lagi, dan Radiostar telah meletakkan genre tersebut dalam lagu mereka dan memang tak dapat ditolak untuk aku suka kepada band ini. Tambahan juga vokalisnya adalah dari former band sebelum ini iaitu Innuendo, perkenalkan pakcik Pot Amir yang rambut kerintingnya dan memang top notch suaranya. Sesuai bagi mereka yang sedang melayan perasaan dan sukakan Jazz.

P/S: Peminat kepada Ana Rafali juga.. ;-p

Force Vomit

Saya Sham Hardy disini dengan bangganya ini menyatakan bahawa Force Vomit adalah band kegemaranku all time!! LMAO! yaaa.. memang Force Vomit adalah faveret aku sepanjang masa, kesemua lagu mereka juga aku suka. Kerana genre lagu mereka yang surf dan memang totally back to  60's punya sound. Aku suka! dan lagu dari band ini juga aku bawakkan dalam jamming aku bersama rakan-rakan sejahtera.

Bayangkan, hampir kesemua lagu yang aku introducekan kat member aku semua dapat layan, memang senang diterima la diorang nih, aku memang suka! haha.. dan plus mereka semua adalah Singaporean, ada kena mengena dengan hometown relatives aku juga. ;-\

Forget about kiasu tuh sumer dan dengarkan Force Vomit sekarang juga, dan bagi intro permulaan aku cadangkan untuk dengar lagu "Siti" dan "Don't Raise Your Voice" mereka. Memang surf abis, dan kepada Dino iaitu vokalis mereka, jika kau baca blog aku nih. MAKE MORE SONGS DAMNIT!! hahahaha..

Bintang Batu

Pertama kali aku ingin berterima kasih kepada cik Zaza kita kerana dialah yang introducekan aku kepada band ini pasal aku stalk blog dia masa tuh, and the first song yang aku minati adalah "Pusi Dewi", that's it. memang penuh cintan cintun ini band, dan bagi mereka yang selalu pogo di Giggers mungkin akan terlalu too familiar dengan band ini.

Julie Goes Overseas 

Lagu "Si Dia" yang betul-betul menusuk jiwa kalbu kerana lagu ini ditujukan khas kepada adik Muhd Afiq Bin Zainal Abidin yang menghidapi Kruzon Syndrome betul-betul mengasyikkan minda dan jiwa setiap insan. Tambahan pula mereka ini semua memang teramat peramah dan amat senang ditemubual, especially cik Monchie kita iaitu drummer kita Julie Goes Overseas yang betul-betul bersungguh mengajak aku untuk membeli mereka punya EP di Kami The Gig Konsert.

Julie Goes Overseas patut diberi pendedahan dalam scene, tambahan juga mereka semua berbakat besar dalam olahan pelbagai lagu mereka. Oh ya sebelum terlupa, mereka ada juga keluarkan EP baru mereka, sila pergi ke laman MySpace mereka untuk mengikuti cara untuk korang beli CD mereka. Pasti tidak kecewa!

Band yang aku tak sengaja terjumpa di website Channel V AMP, dengan bawaan lagu mereka yang banyak kedengaran sampling digunakan. Band ini memang tidak akan kecewakan korang. Namun begitu, aku ada sedikit konfius dengan vokalis mereka yang mana satu, kerana seorang bernama Vuyun (wanita) dan seorang lagu bersuara seorang dude. LOL!

Aku cadangkan untuk korang mendengar dahulu lagu "Sekutu Kuat Berangan" mereka yang dinyanyikan oleh vokalis Vuyun dan you tell the difference. Tambahan pula sekarang seolah kelihatan shirts mereka banyak boleh didapati store pakaian yang support D.I.Y mana-mana. Dapatkan yang original!

Akhir sekali, sebuah yang telah pun naik famous, sebuah band yang telah memecah tradisi bahawa saxophone hanya dimainkan oleh band Ska. Band yang berjiwa komplotan dengan fans mereka, Band yang mempunyai sound yang agak retro back to 80's - 90's something. Band yang diperkenalkan dengan nama KOMPLOT, telah melanda perairan Malaysia.

Sebarang lagu mereka memang berjaya membuatkan mana-mana individu mendengar untuk joget bersama. Mereka juga telah banyak mengadakan show di serata Malaysia dan satu di Bandung, Indonesia. Mereka ternyata hebat dengan muzik mereka, namun hanya sedikit sahaja diriliskan untuk peminat sekalian. Bagaimanapun, dalam blog MySpace mereka ada dinyatakan untuk KOMPLOT mengeluarkan rilisan baru beserta olahan semula semua muzik mereka kedalam EP baru yang akan dikeluarkan bila tarikhnya nanti.

Diharapkan anda semua bersabar dan dapat menunggu bilakah mereka akan kembali dengan lagu baru. Oleh itu, mari kita semua berkomplot dengan KOMPLOT! yearghhhh!!!


Bittersweet Life

Hidup ini chantek, banyak benda chantek didunia ni, tapi kita tak mampu untuk memiliki segalanya, kerana kita kebanyakannya adalah suruhan kepada manusia yang tamak. Kita cuba berusaha, namun adakala kita ini malas, dan adakala kita down dengan manusia dan keadaan sekeliling kita, sedih sangat. Kenapa selalu terjadi begini?

Kita cuba melawan, namun aura disekeliling kita adalah lebih kuat dari tenaga kita miliki tatkala itu, apa nak jadi? Masa.. Kita pandai bercakap "jangan buang masa", namun adakala kita terlepas memikirkan betapa banyaknya masa kita telah buang jika kita pusing kebelakang sebentar.

Rohani.. Kita selalu melambatkan apa yang patut kita lakukan selama ini, kita biarkan roh kita lapar dengan amalan, kita sengsarakan hidup kita nanti di kemudian hari, namun banyak dari kita lalai, ramai yang bongkak dan bodoh sombong. Namun diakhir nanti ketika matahari hilang sinarnya dan bintang berguguran, ketika itulah kita tangisi perkara-perkara yang kita tahu kita patut lakukan sejak kita lahir dimuka bumi ini, namun... air mata kita pada ketika itu, hanyalah air mata untuk penyeksaan yang kita dijanjikan akan ditempuhi buat masa yang lama..... dan tiada siapa tahu bilakah ianya akan berakhir, hanya yang maha esa tahu segalanya.

Oleh itu kawan-kawan semua, sebelum kita sampai ke saat jalan cerita itu, kita mesti dapatkan apa kita mahu dulu, tinggalkan mereka yang tamak, dan bergerak mereka yang menghargai diri anda dan mereka yang ambil berat terhadap anda. Dan sentiasalah pandang keatas kerana ia maha melihat untuk membantu anda dalam apa jua rintangan hidup anda.


Cheat dalam World of Blood

Yaaa.. World of Blood, sebuah game application Facebook terbaru yang menampilkan 4 pautan application sama tapi dengan storyline berbeza iaitu: Bloodlust, Elven Blood, City of Blood dan Skies of Blood telah create storms dalam Facebook dengan gameplay mereka yang boleh membuatkan anybody yang start play with them akan stick stay depan screen computer for hours or even days menghadapnya.

Namun begitu anda akan tiba certain part yang boleh membuat anda confuse dan keliru dengan walkthrough game tersebut kerana tidak tahu kemana sepatutnya anda tujui sebernanya. Oleh itu aku ingin menolong anda dengan memberikan beberapa link yang bagi aku telah (banyak) membantu dalam menyelesaikan every obstacles coming. LOL!

Google Docs - The Blood Guide

Elven Blood Realm

Elven Blood Lust Forum

Connecting The Dots - Something About War

Tapi sebernanya dalam 4 list aku berikan tuh cuma yang the first one tu jer yang aku highly recommendedkan kat anda semua, sebab cara olahan writing dia anda mudah paham dan tak pening kepala macam the rest 3 links tuh. Yela although i recommendedkan yang first tuh tapi aku just bagi optional links kat anda semua sebernanya, in the end ianya semua terpulang pada tuan diri masing-masing yang mana mudah.

Tapi bagi Facebook user sendiri yang mungkin masih belum tahu, better check kat group 4 application tuh masing-masing dalam discussion lists mereka semua untuk baca every answer to the question most people ask. That way also can be benefit to get things done. Anyway dibawah adalah link bagi setiap group aku mentionkan previous:

World of Blood

Blood Lust

Elven Blood

City of Blood

Skies of Blood

Jangan lupa juga untuk add aku dalam member every each applications tersebut ya, dan jangan lupa untuk mention sebab apa untuk add aku nanti, so jadi mudah untuk aku faham attention anda semua. Selamat berjuang!


Wassup Commercial 2008


Saturday, October 25, 2008

My 1st Post

Pada mereka yang telah mengenali diri aku, mungkin tahu yang aku telah mempunyai blog persendirian aku sendiri di account, namun atas beberapa major factor yang tak mungkin dapat dihuraikan maka aku terpaksa membuka sebuah blog sendiri di blogger ini, sebabnya yang utama aku pilih kerana blogger membenarkan user mereka edit theme mereka sendiri secara percuma berbanding (sekian lama menggunakannya) yang perlu membayar dahulu service mereka untuk edit sebarang CSS anda ingin masukkan. Sesuatu yang agak sedih sebernanya kerana selama ini aku adalah gung-ho person kepada wordpress sendiri.

Namun begitu kemungkinan blog ini adalah untuk sementara masa sahaja kerana selepas ini aku mungkin memikirkan untuk membeli domain aku sendiri yang mungkin lebih merujuk kepada personaliti aku sendiri. Jangka masa tak ketahui, tunggulah rezeki lebih datang. ;-)

Oleh itu untuk membaca sebarang kisah blog aku bolehlah dilayari dilaman domain ini iaitu: ya, selamat sejahtera semua. Oh ya! Deepavali akan mendatang, oleh itu aku ingin ucapkan selamat hari Deepavali kepada semua rakyat hindu di Malaysia.


Talk to Sham

Do you have something to ask me? Perhaps chit chat? Or jut want to close-up knowing me? Just IM me on these places:

YM: fall2zero
Skype: shamhardy
GTalk: eisham

P/S: Anytime you want to add me, please also include your message to it, so i will know which planet you come from ;-)

See me broadcast live!

I Need Your Help

Currently i'm working on my new site called, i need more help from anyone whose interested in being as writer for the blog. Its about music/arts anyway (, please read more details of the site on link given. So.. anyone whose interested can send me your application on my e-mail at: eisham[a] or chat with me personally on Yahoo Messenger, GTalk and Skype. Both id can be checked on the left footer sidebar of this page. Thank you!

  © Blogger template Spain by 2008

Back to TOP